Naar inhoud

BBVT telt al meer dan 100 leden!

Wat een succes! De BBVT telt al meer dan 100 leden!

Hoewel de oprichting van de BBVT al eind 2014 plaatsvond, was het wachten tot september 2015 alvorens de ledenwerving echt van start kon gaan. Maar het werd een vliegende start, want eind 2015 telden we al 54 leden! Vier maanden later overschreden we de kaap van 100 leden.

En het einde is nog niet in zicht want nog steeds sluiten elke week overtuigde vakmensen zich aan bij de beroepsvereniging, vaak op aanraden van collega’s, politiediensten of magistraten. Of gewoon omdat ze fier zijn om dit mooie beroep te mogen uitoefenen. De reacties zijn dan ook ronduit lovend.

Een studie van het NICC toont aan dat er in 2014 bijna 2.000 beëdigd vertalers en tolken voor Justitie gewerkt hebben. 1.500 daarvan werkten slechts sporadisch (slechts een aantal opdrachten per jaar). 500 BVT werkten intensief tot zeer intensief voor Justitie. We hebben dus nog een hele weg af te leggen.

Wie op de presentatie aanwezig was, kon al voelen dat een nieuw tijdperk is aangebroken. Een tijdperk waarin we als beëdigd vertalers en tolken zelf het heft in  handen nemen. Een tijdperk waarin we ons eindelijk verenigen om werk te maken van ons beroep. Velen hebben dan ook de kans gegrepen om bij die gelegenheid hun problemen rechtstreeks met de minister en/of de directeur-generaal te bespreken.

De BBVT heeft op anderhalf jaar tijd al zeer veel verwezenlijkt, maar al dit werk zal pas haar vruchten afwerpen als elke beëdigd vertaler en/of tolk hieraan meewerkt. Sluit je daarom vandaag nog aan bij de meer dan 100 collega’s en laten we Samen werk maken van ons beroep!

Nog niet overtuigd, heb je nog vragen, suggesties of opmerkingen? Bel of mail ons gerust.

Gepubliceerd op
02/05/2016
Sociale media
Copyright 2024 BBVT