Naar inhoud

Beëdigd vertaler en tolk: een beroepsportret

In de aflevering van 2 juni 2023 van de podcast "La Justice et Moi" probeert Amal Boualga, een beëdigd vertaalster en tolk én ook voorzitster van de BBVT, antwoord te geven op de vraag: "Hoe werken juridische vertalers en tolken?"

Meester Nadia Bouria, advocate aan de balie Brussel en gewezen journaliste, is met een podcast gestart, getiteld "La Justice et Moi", waarin ze de juridische beroepen voorstelt om deze meer bekendheid te geven bij het publiek. Via spontane interviews geeft ze de luisteraars een authentiek beeld van de wereld van justitie en belicht ze de verschillende actoren. "La Justice et Moi" geeft een blik achter de schermen van de vaak weinig bekende wereld van het rechtssysteem. Het is een zeldzame kans om inzicht te krijgen in de realiteit en de uitdagingen waarmee alle professionals en belanghebbenden op het gebied van justitie te maken krijgen.

In de aflevering van 2 juni 2023 van de podcast "La Justice et Moi" probeert Amal Boualga, een beëdigd vertaalster en tolk én ook voorzitster van de BBVT, antwoord te geven op de vraag: "Hoe werken juridische vertalers en tolken?" In deze aflevering gewijd aan beëdigde vertalers en tolken zet meester Bouria ons beroep in de schijnwerpers en bekijkt ze ons beroep vanuit het oogpunt van vertalers en tolken. Hoe werken deze taalexperts in het rechtssysteem? Met welke uitdagingen worden ze geconfronteerd? 

Voor degenen die nog niet de gelegenheid hebben gehad om naar deze aflevering te luisteren, is hier de link. De podcast is wel enkel beschikbaar in het Frans. 

Gepubliceerd op
06/12/2023
Sociale media
Copyright 2024 BBVT
Design by Lake-IT