Naar inhoud

De BBVT en de sociale media

Aanhoudende problemen en gebreken bij justitie, te weinig middelen voor een efficiënte bestrijding van de terreurdreiging, woedende cipiers en qua duur een historische staking, de ambitieuze rationalisatieplannen en potpourrihervormingen van minister Geens, het door de regering opgelegde rigoureuze besparingsbeleid, de magistratuur zelf die aan de alarmbel trekt, de rechtsstaat die in het gedrang lijkt te komen, de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie die in de media ons land een schurkenstaat noemt met een zwakke en onrechtvaardige justitie.

Stof genoeg voor een pak interviews, commentaren, opiniestukken en persberichten van figuren uit de politiek, de magistratuur en de advocatuur … Via de Facebook-groep BBVT-UPTIA, exclusief voor de leden van Beroepsvereniging Beëdigd Vertalers en Tolken, kan je het uitgebreid volgen vanop de eerste rij, in beide landstalen.

Haast dagelijks worden er nieuwsberichten uit de sector van het gerechtsvertalen en -tolken in binnen- en buitenland en uit de wereld van justitie gepost. Leden kunnen er elkaar informeren over alles wat bij ons werk komt kijken, om raad of hulp vragen. Onze leden konden de voorbije dagen bijvoorbeeld hun mening geven over de procedure en de criteria voor de erkenning van de opleidingen inzake juridische kennis van de beëdigd vertalers en tolken.

Ook op LinkedIn beschikt de BBVT over een groep die exclusief voor de leden is voorbehouden, met dezelfde mogelijkheden en doeleinden als de net vermelde geheime Facebook-groep. Het is de bedoeling deze groep de komende maanden gevoelig uit te breiden, zodat ze kan uitgroeien tot het informatiekanaal bij uitstek voor de actieve beëdigd vertaler en tolk. Daarbij is de inbreng van ieder lid meer dan welkom.

De Facebookgroep en de LinkedIn-groep BBVT-UPTIA die exclusief zijn voorbehouden voor de leden zijn overigens de enige groepen op sociale media waarvan je 100% zekerheid hebt dat enkel beëdigd vertalers en/of tolken de berichten of reacties kunnen lezen.

Wil jij ook op de hoogte wil blijven van de allerlaatste ontwikkelingen binnen onze sector én zelf ook nieuws delen met collega’s? Wil je graag in besloten kring je mening kwijt over onderwerpen die worden besproken? Wil jij ook mee ijveren voor arbeidsvoorwaarden die naam waardig en een billijke vergoeding voor de prestaties van beëdigd vertalers en tolken?

Sluit aan bij Beroepsvereniging Beëdigd Vertalers en Tolken: http://www.bbvt.be/wordlid

Gepubliceerd op
29/05/2016
Sociale media
Copyright 2024 BBVT