Naar inhoud

De BBVT winnaar van een LIA in de categorie "Beste event in de taalsector"

Geweldig nieuws voor de Beroepsvereniging Beëdigd Vertalers en Tolken! De beroepsorganisatie heeft namelijk een Language Industry Award (LIA) gewonnen in de categorie “Beste event in de taalsector”.

Deze prijs was één van de zes die op donderdag 17 maart 2023 werden uitgereikt aan actoren uit de taalsector. De LIA's zijn bedoeld om uitmuntende taalexpertise te bekronen.

Het bekroonde event is de opleidingsnamiddag voor beëdigd vertalers en tolken die op 2 december 2022 werd georganiseerd door de BBVT. Dit evenement werd gehouden in het kader van de permanente vorming van beëdigd vertalers en/of tolken, een deontologische verplichting. De BBVT mocht in Brussel bijna 300 deelnemers verwelkomen. De studiedag ging over de digitalisering van justitie voor beëdigd vertalers, over verhoortechnieken en strafrechtelijke terminologie.

Tijdens de uitreiking van de Language Industry Awards in Gent had Anna Raczkowska, ledenbeheerder van de BBVT en stuwende kracht achter de organisatie van het bekroonde evenement, de eer om namens de BBVT de LIA in ontvangst te nemen en een dankwoord te houden voor het aanwezige publiek van taalprofessionals.

Proficiat aan alle iedereen die heeft meegewerkt aan ons evenement van 2 december 2022.

Grote dank aan al onze leden en sympathisanten voor de uitgebrachte stemmen!

Volgende editie van onze opleidingsnamiddag: 2 juni 2023

Deze onderscheiding is een extra motivatie voor het bestuursorgaan om in de nabije en verre toekomst nog meer evenementen voor onze leden (en toekomstige leden) te organiseren.

We kunnen alvast de volgende editie van onze algemene vergadering in combinatie met een opleidingsnamiddag aankondigen. Deze zal plaatsvinden op 2 juni 2023 in Brussel. Meer details over het programma, de locatie en het schema volgen nog.

 

De zevende editie van de Language Industry Award (LIA), georganiseerd door Dries Debackere, hoofdredacteur van de website De Taalsector, heeft duidelijk sterke initiatieven bekroond. De BBVT feliciteert de andere laureaten van de editie 2022, met name:

  • Beste taalproject: IPTI (Interprofessional Training for Interpreters), UGent. IPTI brengt tolkstudenten samen met studenten en stagiairs van andere beroepen die tolkdiensten nodig hebben (artsen, advocaten, politiefunctionarissen, enz.);
  • Beste taaldienst: Global Talk Care app, een meertalige communicatie-app ontwikkeld voor de zorgsector, ontwikkeld door Global Talk in samenwerking met Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA);
  • Beste taalpublicatie: "Tot in de puntjes. Praktische leestekengids" van Miet Ooms;
  • In de studentencategorie won Ellen Willaert De Taalsector Prijs van de Jury “relevantie voor de taalsector” en Aaricia Herygers de Grote Taalsector Juryprijs.

 

Gepubliceerd op
21/03/2023
Sociale media
Copyright 2024 BBVT
Design by Lake-IT